• Ne. máj 19th, 2024

Olympiádu vo varení pirohov vyhralo OZ Celia Stred

Trojica najlepších a uprostred víťazky OZ Celia Stred. Foto: IMG_1979

Ako inak zavŕšiť Regionálne olympijské hry, ak nie poriadnou porciou skvelej zábavy na jednom doslova mega veľkom podujatí?

Nuž, veru tak a tým podujatím, ktoré úspešne zavŕšilo tieto hry bola Olympiáda vo varení bryndzových pirohov.

Skôr, než si túto parádu rozoberieme na súčiastky je vhodné napísať, že podujatie pripravilo mesto Zvolen, Zvolenské kultúrne centrum a OZ Slovenský šport.

V túto nedeľu 16.9.2018 sa v podstate za doobedie uskutočnila na jednej časti námestia nielen súťaž vo varení pirohov, ale aj rodinná olympiáda (CVČ Domino), biatlon nielen pre hendikepovaných (OZ Prístav nádeje), vystúpenie niekoľkých folklórnych súborov, ba i prehliadka krojov bola a kto chcel, mohol si trenažér kravy podojiť. A aby som nezabudol, konala sa aj Detská škola gastronómie a celé toto podujatie moderoval Milan Krnáč.

Poďme teda pekne po poriadku

Do tretieho ročníka varenia pirohov sa prihlásil rekordný počet tímov a to rovno 9 – Zelienkovci (2 x víťazi), divadelníci z Podzámčoku, folkloristi zo Zvolenskej Slatiny, Šermiari z Ricassa, družstvo z Tŕnia na čele so starostkou, Mestskí policajti zo Zvolena, Swan a OZ Celia Stred.

Štart, ako aj suroviny mali všetci rovnaké, až na posledný menovaný tím a teda bolo na nich, aké tajné ingrediencie si ešte navyše pridajú, aby prilákali čo najviac hladošov, ktorí prispejú čo najväčšou sumou peňazí. A práve tu tkvela celá pointa a to, že tím, ktorý vyzbieral najviac sa stane víťazom celej súťaže a vyzbieraný obnos bude venovaný OZ Prístav nádeje.

Zvedavci, ktorí sem počas dňa prišli a bolo ich neúrekom sa mohli občerstviť aj v opodiaľ stojacich stánkoch a boli tu aj zo dva stánky s ľudovými remeslami.

Aby to všetko malo tú správnu atmosféru v ľudovom duchu, postupne po 10-tej hodine sa na pódiu vystriedalo niekoľko folklórnych súborov – DFS Podpoľanček z Detvy, DFS Rozmarínček z Pliešoviec, Ľudová hudba Podpoľanček z Detvy, DFS Chrustárik z Podzámčoku, Ľudová hudba Javorinka a pred záverom sa ešte konala prehliadka ľudových krojov.

Pomedzi túto celú parádu odštartovala aj Detská škola gastronómie, na ktorej deťúrence pod dozorom pripravovali lekvárové pirohy a išlo im to viac než bravúrne.

Na samotný záver po 13-tej hodine sa konalo slávnostné dekorovanie víťazov, kedy najskôr prišla na rad najlepšia trojica súťaže Biatlon nielen pre hendikepovaných. Tejto trojici osobne odovzdal ceny viceprezident Slovenského zväzu Biatlonu Dušan Šimočko.

Následne prišlo k vyhodnoteniu 3. ročníka Olympiády vo varení bryndzových pirohov a skôr než si povieme výsledky, je vhodné povedať, že sa podarilo vyzbierať 938, 93 eur.

Konečné poradie bolo nasledovné

1. OZ Celia Stred, 2. Zeleinkovci, 3. divadelníci z Podzámčoku, 4. družstvo z Tŕnia, 5. Klub dôchodcov č. 4 – Sekier, 6. Mestskí policajti zo Zvolena, 7. Swan, 8. Šermiari z Ricassa, 9. folkloristi zo Zvolenskej Slatiny.

Týmto sa považovalo podujatie za ukončené a aby ste okrem textu neboli o niečo ukrátení, pridávam ešte pár fotografií.

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading