• Št. apr 25th, 2024

Divadelné podzámčie pritiahlo veľkých aj malých

Predstavenie na pódiu v rámci Divadelného podzámčia. Foto: Marianna Krahulcová.

TS: Organizátori ,,Divadelného podzámčia ” – Podpolianske osvetové stredisko vo Zvolene pripravilo počas dvoch dní 20.9.- 21.9.2018 veľmi bohatý program v rámci medzinárodného festivalu pouličného divadla a hudby vo Zvolene. Divadelné podzámčie sa vo Zvolene konalo už po trinástykrát. Celé dva dni bolo nádherné slnečné počasie, čo sa podpísalo aj na bohatej účasti divákov. To, že tohtoročné Divadelné podzámčie malo výbornú atmosféru aj vďaka veľkému počtu divákov nám potvrdila aj organizátorka a metodička Podpolianskeho osvetového strediska vo Zvolene Marianna Krahulcová.

Atmosféra v parku Ľ. Štúra vo Zvolene je neopísateľná. Všade okolo Vás sú stromy, počuť vtáčiky, je tam ticho-počuť hrať iba divadelné múzy. Múzy, ktoré vás vtiahnu do deja. Divák si tak v pokoji, bez rušivých momentov  môže vychutnať divadelné predstavenie, zamyslieť sa nad príbehom, obsahom predstavenia. Aj vďaka nádhernému  prostrediu parku sa bohyňa divadla Thália nerušene vznáša nad hlavami všetkých divákov aj divadelníkov.

Tento rok sa divákom predstavili divadlá: Divadlo Concordia z Banskej Štiavnice, Divadlo Adam z Hontianskych Nemiec, Divadlo Zelienka zo Zvolena, Divadelný ochotnícky súbor Stožkár zo Stožku a štvrtkový večer ukončil Šašo Jašo a Kúzelník z Veľkého Krtíša. V piatok k nám zavítalo Divadelko KOS z Českých Budejovíc a Hriňovské divadlo z Hriňovej.

Vo štvrtok sa divákom predstavili kvalitné divadelné súbory, ktoré podali veľmi dobré výkony a zaujali nielen detského, ale aj dospelého diváka. Úžasné vystúpenie Šaša Jaša a Kúzelníka bolo čerešničkou štvrtkového programu Divadelného podzámčia. Deťom sa nesmierne páčilo a po každom jedom kúzle vykríkli a rozmýšľali ako to urobil.

Piatok bolo opäť nádherné slnečné počasie bez mráčika. Diváci si tak mohli naplno vychutnať  dve krásne rozprávky v podaní Divadelka KOS z Českej republiky. Rozprávky boli rozprávkovo divadelné a zároveň veľmi poučné. Vyvrcholením piatkového dňa bolo vystúpenie Hriňovského divadla  s predstavením Jááánošííík.

Myslím, že Divadelné podzámčie  2018 bolo vďaka všetkým nádherné, plné divadelnej radosti, potleskov, detských úsmevov.  Divákov bolo veľmi veľa a úroveň predstavení bola vysoká. Veľmi pekne ďakujem všetkým divákom, aj účinkujúcim , ktorí sa zúčastnili na tohtoročnom festivale Divadelné podzámčie vo Zvolene.

Foto: Divadelné podzámčie.

Článok a foto: Marianna Krahulcová.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading