• Pi. apr 26th, 2024

Deti prijali s nadšením staronovú rozprávku O troch krásach sveta

Autor IMG_1979

dec 5, 2018
Časť hercov tesne po autogramiáde. Foto: IMG_1979

Prvý nedeľný decembrový podvečer 2.2.2018 a ešte k tomu aj adventný sa v Divadle Jozefa Gregora Tajovského niesol v znamení rozprávky.

O troch krásach sveta pána Dobšinského, tak sa volala staronová rozprávka, ktorú tu v tento slávnostný čas úspešne pred plným publikom uviedli do života.

Uvedenie rozprávky O troch krásach sveta bolo súčasťou dramaturgického konceptu 70. sezóny DJGT. Divadlo premosťuje minulosť so súčasnosťou a počas jubilejnej sezóny uvádza premiéry textov hier, ktoré už boli v histórii divadla inscenované. Rozprávka Jána Kákoša mala svoju prvú premiéru v roku 1981. Nové režijné naštudovanie pripravil režisér Kamil Žiška so svojím inscenačným tímom, pričom k rozprávke zložil aj hudbu.

Samotná rozprávka na Dobšinského motívy je plná napätia, prekvapení a humoru a hovorí o dlhej ceste, ktorá vedie k naplneniu snov. Je vhodná pre deti materských a základných škôl, ako i pre celé rodiny. Má klasickú výstavbu, zaujímavo vykreslené postavy, dobrodružné scény, humor a nadčasové posolstvo o hľadaní hodnôt života vrátane odvahy čeliť svojmu strachu.

Na samotný záver sa po obligátnej klaňačke účinkujúcich hercov konala vo foajé na prvom poschodí autogramiáda hercov a opodiaľ tvorivé dielne, ktoré sa niesli vo vianočnom duchu.

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading