• Ne. máj 19th, 2024

Zvolenské basketbalistky nedali cez víkend šancu svojim súperkám

BK Zvolen. Foto: IMG_1979

V prvý jarný víkend pokračovali v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ zápasmi 6. a 7. basketbalového kola boje v spoločnej kategórii 1. liga žien a juniorky o konečné 1. – 8. miesto.

Tu na palubovke tunajšej školy boli na programe dva zápasy, do Zvolena prišli v sobotu 23.3.2019 hráčky MBK Ružomberok a na druhý deň BK EILAT PU Prešov.

V sobotu zvíťazili naše basketbalistky nad MBK Ružomberok 63:43 (26:18).

V nedeľu doobeda prišli do Zvolena Prešovčanky, avšak bez trénera Andreja Keresteša, ktorý neraz dokázal ušiť taktiku, ktorá naše baby potrápila. Tak či onak, bolo treba mať sa na pozore, ale zároveň sa dalo predpokladať, že síce prišli do Zvolena skúsené hráčky, ale deň dozadu podľahli poslednému tímu tabuľky a to BK ŠK UMB Banská Bystrica.

Už od úvodných minút bolo v našom tábore vidieť väčšiu dominanciu našich báb, ale zároveň typickú hru Prešovčaniek, ktoré nie priam ideálne zachytili úvod zápasu a po prvej štvrtine prehrávali o 9 bodov 25:14.

Lámať chlieb sa začal od druhej štvrtiny, naše hráčky išli doslova na maximum a musí sa uznať, že hrali fantasticky a súperky nepustili takmer k ničomu. Na druhej strane sa dalo postrehnúť, že tento veľký tlak a akési rozčarovanie spôsobili, že hosťujúce hráčky sa ťažšie hľadali na palubovke 46.24.

Od prestávky až do záveru naše baby aj z dôvodu patričného náskoku trochu poľavili, ale pokračovali vo víťaznom ťažení a po 3. štvrtine bol stav 73:34 a o ďalších desať minút 98:53.

Ako vidieť, víkend sa našim basketbalistkám podaril a pri pohľade na tabuľku sa priebežne hráčky BK Zvolen usídlili na krásnom 2 mieste.

Nech sa páči pár fotografií – BK ZŠ Zvolen – BK EILAT PU Prešov 

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading