• Pi. apr 19th, 2024

Už budúci týždeň vyjdú do ulíc stovky detí

Autor IMG_1979

apr 1, 2019
Foto: ilu. Foto: zdroj TS

TS: ZVOLEN, 1.4.2019: Kampaň za krajšie mesto a čistejšiu prírodu SPOLU VYZBIERAME/ UROBÍME VIAC 2019 pri príležitosti Dňa Zeme začne v pondelok 8. apríla. Potrvá až do piatku.

Stovky detí zo zvolenských základných a stredných škôl sa zapoja do spoločnej očisty mesta od odpadu. Urobia tak, aby išli príkladom nezodpovedným dospelým, ktorí znečisťujú ulice či prírodu.

Je to už štvrtý ročník tejto aktivity. Minulý rok sa zapojilo až 427 detí z ôsmich základných a stredných škôl, upratovali osem rôznych lokalít v meste a vyzbierali spolu 205 vriec odpadov. Je to dobrá, aj zlá správa pre naše mesto. Tento rok sa zapojí sedem základných a stredných škôl: ZŠ P. Jilemnického 1, ZŠ P. Jilemnického 2, ZŠ J. Alexyho, ZŠ Námestie mládeže, Komplex škôl PinkHarmony, SPŠ dopravná a SOŠ hotelových služieb a obchodu. Upratovať budú okolie škôl, ale aj Višňovského park, či sídliská, na ktorých sa nachádzajú.

Navyše, nie sú to len deti, ktoré prispievajú k lepšiemu obrazu mesta. Skrášliť vybranú lokalitu mesta sa opäť rozhodli aj zamestnanci Continental Automotive Systems Slovakia, s. r. o. Urobia tak v piatok. Zvolenské METRO zase pomôže s občerstvením. „Každý rok má táto aktivita výborné výsledky. Deti, ktoré sa podieľajú na očiste, si do budúcna viac uvedomujú dôsledky svojho konania, ako aj konania dospelých. A ja im za ich aktivitu zo srdca ďakujem,“ hovorí primátorka Lenka Balkovičová, ktorá deti každoročne oceňuje na Lesníckych dňoch, ako aj priamo na školách.

TS: Mgr. Eva Hapčová, šéfredaktorka Zvolenských novín, referentka pre styk s verejnosťou, Mestský úrad Zvolen

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading