• St. apr 24th, 2024

Dale Ann Bradley & Steve Gulley si podmanili publikum vo Zvolene

Dale Ann Bradley
Speváčka a hudobníčka Dale Ann Bradley. Foto:ZV-podujatia

Priaznivci kvalitnej blugrasovej hudby si dozaista prišli na svoje vo štvrtok 24.1.2013 vo večerných hodinách, kedy sa uskutočnil v Starej radnici vo Zvolene dlhoočakávaný koncert dvojice amerických muzikantov Dale Ann Bradley & Steve Gulley.

Koncert sa uskutočnil v rámci druhého ročníka januárového horského turné. Tento rok sa podarilo Richardovi Ciferskému už spomínanú dvojicu, ktorá doletela len deň pred koncertom sem dotiahnuť, aby tu odohrala svoj koncert.

Predkapelou mala podľa pôvodného scenára byť Candy Floss band (bluegrass music Slovensko), ale na samotnom koncerte ich nahradila domáca zvolenská country skupina Pacipacifik.

Pacipacifik v zložení Rasťo Belička (gitara, spev), Dano Axmann (mandolína, fúkacie harmoniky, spev), Michal Weis (banjo, spev) a Vladimír Nociar (basová gitara) uviedli svoje tradičné skladby zo svojich dvoch albumov Prvou parou vpred a Country jeseň.

Pacipacifik – New River George 

Po nich už pred divákov predstúpila Dale Ann Bradley & Steve Gulley, ktorých dopĺňali Anton Národa (kontrabas), Michal Barok (mandolína) a Richard Ciferský (banjo).

Niečo o Dale ann Bradley & Steve Gulley

Dale Ann Bradley (spev, gitara) – 5 krát speváčka roka v hlasovaní členov medzinárodnej blugrasovej asociácie (IBMA). Prezentuje sa vlastnou tvorbou, ale rada spieva aj klasické hity a tiež piesne od Billa Monroea. Zároveň získala ocenenie za projekt Daughter of Blugrass.

Steve Gulley – sa preslávil svojim tenorovým hlasom a emočným prejavom v historickom Kentucky Renfro Valley, ešte pred nástupom do kapely Lawson & Quicksilver. Steve je zakladajúcim členom skupiny Mountain Heart, kde nahral ako sólový spevák päť projektov, ktoré získavali jednu cenu za druhou. Následne sa stal tiež zakladajúcim členom známej skupiny Grasstowne.

Dale Ann Bradley & Steve Gulley

Poznatky z ich vystúpenia

Po prvej skladbe si získali publikum, ktoré im potleskom dalo najavo, že ich hudobné kvality sú neskutočné. Z oboch  interpretov vyžarovala neskutočná charizma a počas koncertu vtiahli divákov do inpozantnej hry a ich spev pohladil nejedno ucho. Každý, kto  prišiel na koncert tam našiel to svoje. V polovici koncertu zostali na pódiu len Dale a Steve a v dvoch skladbách predviedli svoje majstrovstvo. V záverečných skladbách to s kapelou rozbalili na plné obrátky a publikum bolo vo vytržení, pár ľudí aj povstalo.

Dale Ann Bradley & Steve Gulley – plus kapela 

Fotografie

Po koncerte nemohla chýbať autogramiáda, predaj CD  a rôznych predmetov. Opäť všade naokolo vládla fantastická nálada a pocit šťastia z toho, že sa niečo takéto uskutočnilo práve vo Zvolene.

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading