• Št. apr 25th, 2024

Vegánsky večer v príjemnej spoločnosti

vegansky-vecer-v-cajovni-1
Rou Kejk (nepečený). Foto: ZV-podujatia.

Stráviť príjemný večer a mať z neho veľa spomienok na dlhú dobu sa dá na veľa spôsobov. Veľakrát sa však stáva, že človek  žije stereotypným životom a na nejakú zábavu už vôbec nemyslí.

Avšak dá sa nájsť partia mladých, rovnako zmýšľajúcich ľudí, ktorí organizujú nespočetne veľa rôznych podujatí v priebehu roka a nedá sa povedať, že by sa pri niektorej z nich niekto nudil.

A  keďže sme vedeli, že neformálne združenie študentov TU Zvolen, najmä FEE,  ktoré sa nazýva TunaTU bude organizovať v utorok 25.2.2014 akciu vegánskeho charakteru pod názvom Vegánsky večer v čajovni, nemohli sme odolať a prišli sme sa pozrieť.

Akcia tohto druhu sa v ich podaní konala už asi po 4. krát  a tentokrát boli miestom konania priestory čajovne ChaY-RooM, v podzemí Finkovej kúrie.

Prišli sme s menším meškaním a tu to doslova už žilo. Pri jednom stole plnom všakovakých dobrôt stáli  mládežníci, ktorí dokladali ďalšie veci. Podstata bola v tom, že každý, kto priniesol niečo svoje, to sem na stôl dal a takto dal možnosť ostatným ochutnať a zároveň aj on si mohol okoštovať zase od druhého.

Pri každom jedle bol aj názov – pár krát lukratívny, s opisom surovým a tak sa tu zišlo na jednom mieste Rou Kejk (nepečený), zeleninové hranolky, antidepresívum s chuťou exotiky, samozrejme nechýbalo ovocie i zelenina a nejaké tie oriešky.

Ako čas ubiehal, menili sa jedlá aj ľudia a miesto na sedenie sa už ťažko hľadalo.  Prišlo aj na veľmi milú udalosť a to Happy Birthday pre oslávenkyňu Andrea Uherková zo združenia TunaTU.

Všetko najlepšie

Nuž vidíte… O narodeninách sme ani nevedeli a konali sa a práve o tom je.  Nikdy neviete, čo nové a príjemné Vám môže život nadeliť. O tom sme sa presvedčili aj tento večer.

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading