• Št. apr 25th, 2024

Fantastická prezentácia tvorby Zvolenskej sedmičky na radnici

Autor IMG_1979

júl 7, 2014 , , ,
21-zvolensky-vytvarny-salon-4
Aj takéto fajné kúsky nájdete na výstave. Foto: ZV-podujatia.

Ak sa povie Zvolenská sedmička, pravdepodobne si veľa ľudí nebude vedieť predstaviť, čo by to malo byť a kto za tým stojí. Popritom je tu už od roku 1994 a jej viac ako dvadsať aktívnych členov  pochádza z banskobystrického regiónu. Pravidelne sa zúčastňujú na podujatiach organizovaných združením a aj sami organizujú vlastné  samostatné výstavy.

Zvolenská sedmička je združenie neprofesionálnych a profesionálnych výtvarníkov, umelcov a fotografov, ktoré im dáva možnosť širšej realizácie a konfrontácie svojej tvorby vo vnútri združenia…

Ako už bolo spomenuté, organizujú a zúčastňujú sa na rôznych podujatiach ako MDD vo Zvolene a Ateliér pod nosom. Každoročne organizujú aj  Zvolenský výtvarný salón, ktorého už 21. ročník sa začal vernisážou v piatok 4.7.2014 v priestoroch Starej radnice vo Zvolene.

Vernisáž otvoril maliar Ivan Gertli, ktorý po úvodnom predstavení  združenia povedal, že na tomto už 21. Zvolenskom výtvarnom salóne je vystavených celkovo 80 obrazov a 4 kovové plastiky. Na výstave prevládajú maľby, akryl, olej, kresby, vosková technika. Okrem členov združenia boli prizvaní hostia, ktorých diela sú tu k nahliadnutiu.

Po otvorení vernisáže a bohatom občerstvení sa konal ešte v sále koncert v oklieštenej zostave ZVA 12 – 28 Band čisto bratov Červenákov.

Nuž a teraz k samotnej výstave

Hneď po vstupe do výstavného priestoru Vás to doslova vtiahne a nebudete vedieť, kam sa skôr  pozrieť. Za ostatné roky je citeľný kvalitatívny rast a rozhodne sa musí uznať, že spomedzi všetkých výstav, ktoré sa konajú počas roka táto rozhodne nadstavila vysoko pomyselnú latku. Ťažko slovom opísať.  Ako sa povie, raz vidieť ako stokrát počuť, preto neváhajte a choďte sa pozrieť, rozhodne to stojí za to.

Samotná výstava potrvá do konca júla a už 1.8.2014 budú organizovať tradičný plenér Zvolenskej sedmičky a to konkrétne Ateliér pod nosom a ako zvyčajne si rozložia svoje pakšamety pri fontáne na námestí.

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading