• Ne. máj 26th, 2024

O basketbale vo Zvolene trochu inak a k tomu darček

Autor IMG_1979

jan 20, 2015
bk-zvolen-zbk-poprad-2012-juniorky-9
Foto: ZV-podujatia

Basketbalové zápasy žien, aj keď sa to možno nezdá, majú za sebou už svoju históriu. Je tomu už viac ako 60 rokov, čo sa traduje prvá zmienka o stretnutí žien Sokol NV B. Bystrica : Gymnázium Zvolen a môžete hádať, kto vyhral tento duel.

To bolo už veru poriadne dávno a bolo to dozaista poriadne derby, ale vráťme sa naspäť do súčasnosti.

Od roku 2010 čo je v podstate portál portálom sme až doteraz mapovali a nielen informovali o blížiacich sa podujatiach, ale aj aktívne sa na nich zúčastňovali. Nebolo to len o jednej kategórii, bolo to aspoň v prvých dvoch rokoch informovanie o všetkých kategóriách dievčat.

Neskôr však ako ostávalo menej času, zúčastňovali sme sa aspoň na rôznych turnajoch, zápasoch junioriek a teraz už za posledné dva roky na prvej lige ASWBL.

Počas tých rokov sme videli zrodenie množstva víťazstiev a pádov, ale vždy sa to oplatilo a doteraz je tam cítiť ten kolektívny duch.

Zažili sme aj striedanie na trénerských lavičkách. Zoltán Žambor predviedol so svojimi kadetkami nevšedné predstavenia v podobe trojkových košov, ktoré nahnali nejednému klubu husiu kožu. článok

Potom tu bol určitú dobu súbežne so Žamborom Radko Dvorščák, ktorý mal juniorky a po ňom prišiel Ľubomír Doušek, ktorý sa tu ohrial tuším jednu sezónu.

V súčasnosti je možné vidieť na trénerských lavičkách na Západe predsedu klubu Jozefa Gajdoša (1. liga žien), Lauru van Dalen (kadetky) a Luciu Syč-Kriváňovú (st. žiačky)

Tieto roky strávené v halách IX. ZŠ na sídlisku Západ neboli vôbec premárneným časom, práve naopak. Veľa sa dalo naučiť už len sledovaním zápasov. Veľakrát sú zápasy o taktizovaní trénerov, ale samozrejme aj o tom, ako hráčky pristupujú k ich radám a je v tom ešte nejaká tá chémia.

Jediná vec, ktorá svojim spôsobom narúšala toto dianie bolo dá sa povedať také kusé informovanie a malá možnosť dostať sa k informáciám o blížiacich sa podujatiach a samozrejme o odohraných zápasoch a veciach s tým súvisiacich.

Táto možno do istej miery neinformovanosť môže mať za následok aj slabšiu návštevnosť na zápasoch, ale to je len dohad a možno je za tým niečo úplne iné.

Tak či onak, už nejakú tú dobu v nás hlodala myšlienka spraviť niečo pre propagáciu a to vlastne naštartovali ľudia od basketbalu, ktorí ma po Trojkráľovom turnaji kontaktovali s tým, či by sa nenašiel čas na správcovstvo basketbalovej stránky.

Nakoľko nechcem rozhodovať sám aj napriek tomu, že mám v OZ Priatelia Zvolenskej kultúry právo veta, zasadla kmeňová rada, ktorá rozhodla, že to nie je žiaden problém, len si to musím sám spraviť na vlastný náklad.

Nebudem už teda viac o tom vypisovať. Keď som sa už na to podujal, tak som to chcel dotiahnuť do zdarného konca, aby obe strany mali z toho osoh.

A výsledok trojtýždňovej roboty, popri ktorej som chodil do roboty a po víkendoch a večeroch do redakcie a v ostatnom zvyšnom čase pracoval na basketbalovej stránke sa už dozviete 1.februára, kedy bude predstavená verejnosti webová stránka.

Momentálne sa však môžete pridať na Facebook stránku a tam sa o pár hodín skôr dozviete link na stránku 🙂

Článok: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading