• Po. jún 17th, 2024

Matej Snopko: Zrušia Zvolenské hry zámocké?

Autor IMG_1979

jún 6, 2015 ,
zvolenske-hry-zamocke-3
Predstavenie počas ZHZ Zvolen.

Poslanecký klub PATRIOTI sa z kruhov blízkych ministerstvu kultúry dozvedel, že toho ročné Zvolenské hry zámocké by mohli byť aj posledné.

Zvolenský zámok totiž patrí Slovenskej národnej galérii, ktorá podľa našich informácií údajne nemá veľké pochopenie pre to, aby sa v jej priestoroch tieto hry ďalej konali. Bez vetra sa ani lístok na strome nepohne – môže to platiť aj v tomto prípade? Z toho ročných zámockých hier už odišla operná časť.

Pokračuje medzinárodným operným festivalom Operalia Banská Bystrica. Tento festival nadväzuje na viac ako 40 ročnú tradíciu Zvolenských zámockých hier. To je dobre pre obyvateľov Banskobystrického kraja. Za Zvolenčanov však poslanecký klub PATRIOTI dúfa, že sa opera na Zvolenské zámocké hry vráti.

Škoda že sa mesto Zvolen doteraz ochrane Zvolenské hry zámocké lepšie nevenovalo a tento kultúrny klenot európskeho významu si starostlivejšie nestrážilo. Zajtra v sobotu 6.6.2015 môžete ísť na Bystrický amfiteáter a tam si vychutnať Verdiho operu Nabucco.

Matej Snopko – predseda poslaneckého klubu Patrioti

Aktualizácia 10.6.2015 ZV-podujatia

Vyjadrenie generálnej riaditeľky SNG Alexandry Kusej k tejto téme:

Vážený pán Snopko,

teším sa, že poslancom leží na srdci pokračovanie Zámockých hier zvolenských (tak znie správny názov podujatia) – škoda, že ste sa namiesto na “kruhy blízke MKSR” neobrátili priamo na Slovenskú národnú galériu, ktorá priestor podujatiu bezplatne vyše 40 rokov poskytovala. Ubezpečujem Vás, že my a isto aj ich organizátori by radi uvítali rokovanie o participácií mesta a poslancov na príprave tohto náročného podujatia. Verím, že toto opomenutie nebolo spôsobené zlými úmyslami a pracovne sa ešte stretneme.

Alexandra Kusá // SNG

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading