• St. apr 24th, 2024

Jozef Banáš predstavil svoju tvorbu v knižnici

jozef-banas-zvolen
Jozef Banáš. Foto: Ján Števonka.

V piatok 12.10.2012 sa uskutočnilo stretnutie a beseda zároveň so spisovateľom Jozefom Banášom, ktoré bolo spojené s autogramiádou v študovni a čitárni Krajskej knižnici vo Zvolene. Jozef Banáš predstavil svoje známe bestsellery: Idioti v politike, Zóna nadšenia, Zastavte Dubčeka!, Kód 9, Sezóna potkanov a najnovší román Posledná nevera.

Jozef Banáš všetkých prekvapil ked besedu spríjemnil piesňami ako aj hrou na gitaru a odpovedal aj na záludne otázky tu prítomných.

Jedna z otázok smerovala aj k informáciám o jeho dcére Adele a k jej v ten deň oslavujúcim narodeninám a aj to čo pekného k tomuto sviatku od svojho otca dostane. Všetko podstatné však nájdete vo videách, ktoré sa nachádzajú tu v článku. Postupne tu pribudne celé stretnutie vo video-formáte, ale chce to troška času a strpenia.

Jozef Banáš (1948) sa stal neprehliadnuteľnou súčasťou slovenskej literatúry. Narodil sa v Bratislave, kde dodnes žije a tvorí. Manželka Mária (1952) je známa slovenská výtvarníčka (keramická plastika), s ktorou má dve dcéry – Máriu Zinburgovú (1974) a Adelu (1980). V nedávnej minulosti bol zvolený za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky za liberálnu stranu ANO (2002). V parlamentnej diplomacii dosiahol významné úspechy, stal sa prvým poslancom, ktorý bol v jednom funkčnom období vedúcim dvoch stálych delegácií NR SR – pri Parlamentnom zhromaždení Rady Európy a Parlamentnom zhromaždení NATO, kde ho v Benátkach ako prvého Slováka zvolili za viceprezidenta (2004). Literárna kritika označila Jozefa Banáša za muža, ktorý naskočil na vlak slovenskej literatúry v plnej rýchlosti rovno do lokomotívy. Profesionálne sa venuje písaniu od roku 2006. Prvý bestseller Idioti v politike napísal v roku 2007. Je autorom ďalších bestsellerov Zóna nadšenia; Zastavte Dubčeka!; Kód 9; Sezóna potkanov. V roku 2012 vydal knihu Posledná nevera.

Videá – ostatné videá budú postupne pridávané. 

Druhá časť

Fotografie

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading