• Po. jún 17th, 2024

Sedmičkári kuchtili svoje umenie v tieni stromov

atelier-pod-nosom-2015-zvolen-14
Niektoré diela boli doslova neskutočne realistické. Foto: ZV-podujtia

Po roku a na prvýkrát vyšlo už tradičné a Zvolenčanom dobre známe podujatie, ktoré sa koná v parku pod korunami stromov a to plenér združenia výtvarných umelcov Zvolenská sedmička pod názvom Ateliér pod nosom.

Podujatie organizačne zastrešila Zvolenská sedmička a svojim spôsobom prispelo aj mesto Zvolen a toto všetko sa konalo posledný júlový deň 31.7.2015.

Ako zvyčajne si tu sedmičkári rozložili svoje nádobíčko, ktoré im je vlastné a tvorili priamo tu v tieni stromov a priamo pred zrakmi okoloidúcich.

Okrem toho, že si tu bolo možné pozrieť aj vystavené diela z tvorby členov združenia, pár z nich tu ako zvyčajne online varilo svoje umenie. Bolo možné vidieť maľovanie, kreslenie portrétov, vyrezávanie, airbrush a veľa ďalšieho.

Priestor pre svoje kreatívne vyjadrenie dostali ako každý rok aj deti, ktoré si tu v korune stromov mohli dosýta na stojanoch kresliť. Pri letmom pohľade sa dalo spozorovať veľa talentu a veľa zaujímavých výtvorov.

Najväčší záujem okoloidúcich bol o Jozefa Kajana a jeho airbrush, čiže striekanie farby na telo. Ľudia dokonca neváhali stáť v rade, len aby si odniesli na koži veľmi kreatívny a zaujímavý obrázok.

A opodiaľ na tráve Milan Porubiak z veľkého kláta dreva najskôr motorovou pílou nahrubo vyrezával sovu, ktorú v závere ešte pekne opálil.

Po 20-tej zahrala a zaspievala v rockovom duchu kapela Peacock Ball, ktorá si sem odskočila z hudobného festivalu Sliačske rockové leto.

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading