• Pi. apr 26th, 2024

Spokojnosť nadovšetko na workshope Dramatizuj!

Autor IMG_1979

feb 2, 2019
Spoločná fotografia. Foto: Archív Thalia Teatro.

Divadlo Thalia Teatro, ktoré svoju činnosť rozvíja vo Zvolene a okolí, sa okrem divadelnej tvorby zameriava aj na vzdelávaciu a osvetovú činnosť. V decembri zorganizovalo trojdňový odborný vzdelávací workshop DRAMATIZUJ vo Zvolene! Spoluorganizátorom podujatia bola Krajská knižnica Ľ. Štúra, takže workshop sa konal práve v jej priestoroch. Ako inak, aj priestor robí veľa a na účastníkov pôsobil vynovený interiér aj farebnosť kníh veľmi tvorivo. Odborného workshopu sa zúčastnili mladí i starší, ale všetci sa zhodli, že medzigeneračné prepojenie bolo vzájomne obohacujúce. Učitelia, vychovávatelia, mladí literáti i novinári, divadelníci. Workshop viedla lektorka Monika Necpálová, snažiac sa účastníkov čo najoriginálnejšie sprevádzať na ceste objavov pri dramatizácii literárneho diela.

Jedna z účastníčok, Katka, hovorí: „Workshop Dramatizuj! prináša účastníkom naozaj veľa. Poznatky, skúsenosti, priateľstvá. Počas troch dní človek pochopí, čo znamená dramatizácia, dozvie sa mnoho nových a zaujímavých vecí o dramaturgii, písaní scenárov alebo tvorení konkrétnej inscenácie. V rámci tohto workshopu na pozadí dramatizácie prebieha však aj mnoho ďalších vecí. Spoznávame nových ľudí, budujeme priateľstvá, učíme sa počúvať jeden druhého, smejeme sa spolu.“

Workshopy Dramatizuj Zvolenom začali, Nitrou a Trenčínom pokračovali. Vo februári 2019 ešte stále platí ponuka bezplatnej účasti na rovnakom podujatí v Košiciach. Organizáciu podujatí podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom podujatia. Thalia Teatro všetkých srdečne pozýva na stretnutia, kde sa dá veľa vecí naučiť a kde zároveň panuje príjemná atmosféra. Bližšie informácie o workshope i iných aktivitách je možné získať na facebookovej stránke divadla @ Thalia Teatro.

Fotografie – Dramatizuj vo Zvolene!

Článok: Thalia Teatro. Foto: Archív Thalia Teatro

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading